Imprimarea alimentelor pentru copii din alge marine

Alga cunoscută în limba engleză sub numele de alge din Noua Zeelandă, cunoscută științific sub numele de Durvillaea antarctica sau cochayuyo în spaniolă, este o algă care a fost o sursă importantă de hrană pentru populația indigenă din Chile timp de secole. 

O plantă din familia botanică Phaeophyta, cunoscută sub numele de alge brune, este originară din stâncile chiliene, unde crește în locuri adânci, în special în zone intens ondulate. Încă se colectează și se usucă pe stânci în condiții dificile și adesea periculoase. 

Are proprietăți medicinale. Este folosit pentru a trata arsurile la stomac și constipația, dar este cunoscut și pentru reducerea colesterolului și a greutății. Este bogat în nutrienți precum omega-3, iod, polifenoli, vitaminele B și B1 și fier. Deoarece conține 11 proteine la 100 de grame, este, de asemenea, o proteină vegetală importantă.

Poate fi consumat într-o varietate de moduri și este ușor de preparat. Este nevoie de doar 15-20 de minute pentru a se găti și a se usca. Poate fi folosit în supe, salate, tocănițe, paella și multe alte feluri de mâncare. 

Timp de doi ani, nutriționiștii din Chile au folosit imprimarea 3D pentru a produce alimente pentru copii, care nu numai sunt bune pentru ei, dar conțin și nutrienți valoroși, cum ar fi cochayuyo, piure instant și apă caldă. Experții sunt încrezători acestea vor revoluționa piața alimentară a viitorului, în special alimentația copiilor. 

La Universitatea din Chile, aceștia au imprimat figurine comestibile nutritive. Cum copiii sunt principalul grup țintă, trebuie le placă, așa au imprimat tot felul de forme, inclusiv Pokémon. Amprentele diferă nu numai prin formă, ci și prin culoare, gust, aromă, miros și vedere. 

Acestea fiind spuse, cercetătorii se concentrează în mod natural asupra conținutului nutrițional, care este cel mai important aspect. Acestea trebuie fie hrănitoare și gustoase, altfel copiii nu le vor mânca. 

Algele deshidratate sunt măcinate în făină de alge și amestecate cu piure de cartofi instant. Se adaugă apă caldă pentru a obține o substanță gelatinoasă. Amidonul din amestec stabilizează procesul de imprimare. 

Materia primă este acolo, gata fie imprimată. Experimentele de până acum au arătat , folosind o imprimantă pentru alimente, o imprimare poate fi realizată în șapte minute.